Unitravel Utazási Iroda

 • Európa - Portugália - Madeira (1)
 • Európa - Portugália - Madeira (2)
 • Európa - Portugália - Madeira (3)
 • Európa - Portugália - Madeira (4)
 • Európa - Portugália - Madeira (5)
 • Európa - Portugália - Madeira (6)
 • Európa - Portugália - Madeira (7)
 • Európa - Portugália - Madeira (8)
 • Európa - Portugália - Madeira (9)
 • Európa - Portugália - Madeira (10)
 • Európa - Portugália - Madeira (11)
 • Európa - Portugália - Madeira (12)
 • Európa - Portugália - Madeira (13)
 • Európa - Portugália - Madeira (14)
 • Európa - Portugália - Madeira (15)

2023 Madeira körutazás

new-icon

Európa, Portugália, Madeira

Ajánlat részletei

 • - 2024.07.17.
 • nap / éj

Akciós felnőtt ár:
nan Ft
Teljes összeg:
0 Ft

Dátumok | Árak | Foglalás

Érdekel az ajánlat

A https://unitravel.hu weboldalon a következő linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem. hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.
Hozzájárulok, hogy a https://unitravel.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a https://unitravel.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.

Madeira csoportos utazás:

1. nap: Elutazás Madeirára menetrend szerinti járattal, és az esti órákban megérkezünk a hotelbe.

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a sziget nyugati felébe Porto Monizba és környékére (kb. nyolc órás program). Első állomásunk Camara de Lobos, egy festői kis falu, mely sok művészt megihletett a napfényes déli lejtőivel. Ezután megkóstoljuk a híres madeirai bort. Banánültetvények és szőlőskertek mentén folytatjuk utunkat, mely kb. 580 méter magasra visz minket, a Cabo Girao üvegpadlójú kilátópontra, ahol a szakadék fölött gyönyörködhetünk a végtelenbe nyúló óceánban. Ribeira Braván keresztül látványos hegyi utakon északi irányban átszeljük a szigetet. Egészen kb. 1000 méteres magasságba emelkedünk, és megállunk a híres Encumeada hágón, ahonnan jó időben egyszerre lehet látni a sziget északi és déli partját. A világörökség részét képező, védett babérlombú erdőben sétálunk, mely még a jégkorszak előtti időkből maradt ránk. Sao Vincente egy igazi kis paradicsom az északi parton, ahol a cseréptetős házak, a zöldellő hegyek, a gyakran felhőbe burkolódzó csúcsok örökre a szívünkbe lopják magukat. Végezetül Porto Monizba érkezünk – a medencét, ahol elhelyezkedik, lávafolyamok formálták évmilliókkal ezelőtt. Itt lehetőség van megkóstolni helyi különlegességeket, vagy úszhatunk a lávamedencékben. A nap végén visszatérünk a hotelbe.

3.nap: Miután megreggeliztünk, teljes napos programba kezdünk a sziget keleti felében, Santanában (kb. nyolc órás program).

Először a színes Camacha vár minket, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óceánra és a lakatlan szigetekre, valamint megismerkedünk Madeira egyik legrégebbi kézműves termékével, a kosárfonással. Ezután a déli partot elhagyva kb. 1818 méteres magasságba mászunk, ahol Pico do Areeiro, a sziget egyik legmagasabb pontja vár minket. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik a mély szurdokokra és a felhőszaggató csúcsokra. A sziget szívében található a Ribeiro Frio pisztrángfarm, melyet babérlombú erdő vesz körbe. Innen a levadák, azaz öntözőcsatornák mentén sétálunk, és közben megfigyelhetjük a helyi élővilágot. Santanába érkezve megtekintjük a jellegzetes helyi zsúptetős házacskákat, melyek a sziget jelképévé váltak. Északról dél felé haladva eljutunk Machicóba, ahol kristálytiszta vizű, homokos tengerpart vár minket, és ebédre a tenger gyümölcsei közül válogathatunk. A délután folyamán a sziget legkeletibb pontjára, Cape Sao Lourencóba megyünk, ahonnan igazán különleges kilátás tárul elénk.

4. nap: A mai napon reggelizés után kb. 7 órás túrát teszünk a levadák menti ösvényeken. Ezeket a csatornákat azért építették ki, hogy a sziget északi feléről a száraz déli részre vezessék a vizet, ahol cukornádat, banánt és szőlőt termesztenek. A gyönyörű túra során források, hegyi patakok és vízesések mentén sétálunk a babérlombú erdőben. A túra nem igényel különösebb előkészületet a kényelmes ruházaton és a túracipőn túl.

5. nap: Reggeli után bejárjuk a sziget hangulatos fővárosát, Funchalt. A zöld hegyekkel körülvett kikötő, olyan mintha egy képeslap elevenedett volna meg előttünk. Sétánkat a történelmi központban kezdjük, ahol a Szent Lőrinc erőd és a Sé székesegyház várnak ránk, ez utóbbi a sziget legidősebb épülete. Az óvárosi sétát követően egy hímzőműhelybe látogatunk, ahol megismerkedhetünk az autentikus helyi művészettel. A város szívében található termelői piacon minden földi jót megtalálunk, amit csak nyújthat a sziget: az egzotikus gyümölcsöktől elkezdve a gyönyörű virágokon át a legfrissebb halfélékig. Sok eladó még hordja a helyi viseletet, ami még többet ad a hely varázsához. Városnéző túránk végén a város legidősebb utcáján, a Santa Maria utcán sétálunk, ahol gyönyörködünk a történelmi épületekben.

A városnézést követően Curral das Freirasba, egy a sziget szívében fekvő kis falucskába utazunk. Nevének jelentése az apácák istállója, mert a terület a klarissza rendi apácák tulajdonában volt, és ide húzódtak a kalóztámadások elől. 1000 méter körüli magasságból élvezhetjük a kilátást a hegyekre és a felhőkre, míg megkóstoljuk a helyi likőrt.

A nap befejező programja egy bálna-és delfinnéző hajóút, melyet szakértő tengerbiológusok kísérnek. A túra során megfigyelhetjük a környező vizek változatos élővilágát.

6. nap: Szabadprogram, a sziget egyéni felfedezése.

7. nap: Szabadprogram.

8. nap: Utolsó napunkon elbúcsúzunk a szigetről és hazautazunk Budapestre.

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Minimum létszám 20 fő

Étkezési rend:

A csomag reggelis ellátást tartalmaz.

Utazási információ (menetrend, poggyász kapacitás):

Tervezett menetrend: 


W6 2397 Budapest- Madeira 14.10h - 18.20h

W6 2398 Madeira -Budapest 19.00h - 00.55h

Utazás: 

-  Wizzair menetrend szerinti járatával

- Reptéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok légkondicionált busszal


Poggyász kapacitás: Wizzair  szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely foglalás is tartozik!

Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

Tisztelt Utasaink / Tisztelt Partnereink!

Utazási Irodánk a check-in folyamatot az utasok helyett biztonsági és kényelmi okokból elvégzi. Csoportok esetében ennek megkezdésére a repülőgép menetrend szerinti indulásának idejét 24 órával megelőzően van lehetőségünk. FIX ülőhelyek többletszolgáltatás foglalása mellett is a csoport egészének becsekkolása egyidőben történik. Visszaúti beszállókártyák jellemzően a program utolsó napján kerülnek kiosztásra az idegenvezetők/csoportkísérők által.

*Gondoljunk a környezetünkre! Legtöbb légitársaság elfogadja a beszállókártyákat pdf formátumban, akár e-mailből bemutatva, ehhez viszont internetkapcsolat lehet szükséges, vagy előzetes letöltés!*

Az ár tartalmazza:

 

 • repülőjegyet Budapest - Madeira útvonalon
 • repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat,
 • szállást 4*-os szállodában, 
 • reggelis ellátást
 • helyi, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során
 • a leírásban szereplő programokat és a hozzájuk tartozó belépőjegyeket.

Portugália

Bár Portugália kis ország, mégis gazdag történelemmel, kultúrával és csodálatos tájakkal rendelkezik, melyet érdemes felfedezni. Merüljön el Lisszabon dinamikus forgatagában, hajózzon a Douro-folyón és élevezze a csodálatos szőlőkertek látványát, ne hagyja ki a híres porto-i bort, pihenjen Algarve gyönyörű homokos tengerpartjain vagy zarándokoljon el Fatima híres templomába. Történelmi és kultúrális látnivalók garmadáját kínálja ez az igazi csodaország a lenyűgöző műemlékektől kezdve a fantasztikus ételekig és borokig. 

Madeira

Madeira a vulkáni eredetű Madeira-szigetek legnagyobbika az Atlanti-óceánban, Lisszabontól 978 km-re. Az Afrikai lemezen fekszik, de Porto Santóval együtt politikailag és kulturálisan Európához tartozik mint Portugália autonóm régiója. Madeira éghajlata a jelentős magasságkülönbségek és a magasan húzódó vízválasztó miatt fölöttébb változatos: a tengerszint közelében mediterrán, kb. 1200 m fölött már hegyvidéki. A magassággal az éves és a napi hőingadozás is nő. A sziget északnyugati oldala lényegesen csapadékosabb és ennek megfelelően hűvösebb is, mint a délkeleti. 

Madeira fő nevezetessége a levadák (öntözőcsatornák) hálózata. A fő csatornák több szinten, kiváló túralehetőséget kínálva húzódnak végig főleg a sziget teljes nyugati és délkeleti részén. Egy részük sziklákba vájt alagutakban fut.

A sziget sziklás, illetve kavicsos partjai strandolásra nem igazán kedvezőek, de például PortoMoniz lávamedencéi igen ötletesek. A sziget egyetlen pici, természetesen homokos öble Caniçal közelében a Prainha nevű strand. Calhetánál mesterségesen alakítottak ki homokos partot. Calheta közelében találhatók a Szent Lőrinc-fok kopár sziklái.

Ajánlat részletei

 • - 2024.07.17.
 • nap / éj

Akciós felnőtt ár:
0 Ft
Teljes összeg:
0 Ft

Hasonló ajánlatok