Unitravel Utazási Iroda

  • Ázsia-Vietnám-3
  • Ázsia-Vietnám-6
  • Ázsia-Vietnám-1
  • Ázsia-Vietnám-2
  • Ázsia-Vietnám-4
  • Ázsia-Vietnám-5

2024 Vietnám Körutazás

new-icon

Ázsia, Vietnam, Saigon

Ajánlat részletei

  • 2024.10.30 - 11.12.
  • 14 nap / 11 éj
  • 2 felnőtt
  • Standard szoba
  • Reggeli
  • Repülő

Listaár:
1.557.991 Ft/felnőtt
Akciós felnőtt ár:
899.901 Ft
Teljes összeg:
1.799.803 Ft
Megtakarítás:
-1.316.180 Ft

Dátumok | Árak | Foglalás

Program

Vietnám
1. nap:
Önálló utasfelvétel és poggyászfeladás után indulás a Budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről az Emirates járatával Dubai átszállással Vietnám, Saigon repülőterére.

2.nap:
Érkezés Saigon repülőterére, majd transzfer a szállodába. Első megállónk Ho Si Minh-városa, amely az ország legnagyobb városa, a Saigon folyó partján.

3. nap : Cu Chi - Ho Chi Minh
Reggeli után megkezdjük közös kalandunkat a lélegzetelállító Ho Chi Minh városában és látogatást teszünk a Cu Chi alagútrendszerben. A közel 300 km hosszú, az 1950-es évek közepétől fokozatosan kiépített alagútrendszer a vietnami-amerikai háború idején a vietkongok fontos bázisa volt, de a franciák elleni függetlenségi harcban is fontos szerepet játszott.

Érdekes módon a földalatti erődítményeket soha nem foglalták el vagy semmisítették meg. A többszintes földalatti folyosókkal összekötött csarnokok valóságos földalatti várost és erődrendszert alkotnak, bunkerekkel, lakó- és katonai létesítményekkel, kórházakkal, raktárakkal és fegyvergyárakkal.

A délutánunk a "District One", vagy is az első számú kerület, Ho Si Minh-város francia ihletésű belvárosának felfedezésével kezdődik. A franciák által az 1800-as évek végén 500 000 lakos számára tervezett és Francia-Indokína közigazgatási központjaként létrehozott városmag igazi "kis Párizs". Gyarmati stílusú utcái, épületei, parkjai, valamint a rengeteg fa és virág Párizs belső kerületeit idézik, ami nem véletlen, hiszen ugyanazok a párizsi tervezők tervezték, mint a mai párizsi belváros utcáit.

Itt olyan nevezetességeket láthatunk, mint a Notre-Dame székesegyház kisebb verziója, a központi posta, és elhaladhatunk a díszes városháza (Hotel De Ville) és a régi Operaház (ez utóbbi csak kívülről látható) mellett. A következő megállónk a Háborús Múzeum, ahol az indokínai háborúból ránk maradt fegyvereket és korabeli fényképeket tekinthetjük meg.

A nap zárásaként a kínai negyedbe látogatunk, ahol van egy mókás mondás is: "Ha az első kerületben élsz, gazdag vagy ha, harmadikban, akkor biztos kínai." Egyik legfontosabb szent helyük a Thien Hau templom, amely 1780-as építése óta a mindennapi élet vezérfonala és a város kínai származású lakosságának fő találkozóhelye, ezért elsőként erre a helyre látogatunk el. Utolsó állomásunk a napon pedig az "igazi" kínai Binh Tay piac, Cho Lon kerületében. Éjszakára visszatérünk a Saigoni hotelünkbe.

4.nap : Ho Si Minh-város - Mekong-delta 
Ho Si Minh-várostól délre, a Mekong-deltában található Ben Tre felé vesszük az irányt, amely a kókuszdiótermeléséről híres régió. Érkezés után elindulunk egy mangroveerdőkön keresztül kanyargó hajókirándulásra. Megállunk a tégla- és kókuszdió-feldolgozó műhelyeknél, hogy megnézzük, hogyan készítik a helyiek kézzel a téglát, és megtanuljuk, hogyan készítenek különböző termékeket a kókuszdióból. Meg kóstoljuk az édességeket, gyümölcsöket, és meghallgatjuk a helyi hagyományos zenét. Ezután egy rövid sétát teszünk az alvószőnyegeket készítő parasztok házához, ahol kézi szövőszékkel szalma szőnyegeket szőnek - akár ki is kipróbálhatjuk a szövést, mielőtt felpattanunk egy tuktukra, amely a falusi utakon a helyi falvakon, rizsföldeken és kókuszligeteken keresztül vezet. A délelőttöt egy finom ebéddel zárjuk egy helyi étteremben, ahol a Mekong-delta specialitásait kóstolhatjuk meg. A rövid, evezős csónakkal az árnyas pálmafás csatornán vissza csorgunk a mólóhoz, majd visszatérünk Ho Si Minh-városba.

5. nap: Ho Si Minh-város - Mui Ne
Reggeli a szállodában, majd délelőtti szabadidő. Kijelentkezés után transzfer a pályaudvarra, ahonnan  busszal átmegyünk Mui Ne-be. (kb 3,5 óra) Bejelentkezés után a nap hátralévő részében mindenki szabadon pihenhet, vagy megteheti a sziget első felfedezését.

5-10. nap: Mui Ne
Pihenés Mui Ne tengerpartján. Fedezze fel a szigetet egyénileg.

11. nap:
Reggeli után transzfer a repülőtérre a menetrend szerinti Saigonba való elutazáshoz. Reggeli után indulás Saigonból és transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn, étkezés a napszaknak megfelelően.


12. nap:
 Érkezés Budapestre a menetrend szerinti reggeli órákban.

Várható szálláshelyek:

Ho Chi Minh

Happy Life Grand Hotel & Sky Bar

Lessini Premier

www.happylifeenterprise.com

Phan Thiet

Seahorse Resort & Spa

Deluxe Garden View

http://www.seahorseresortvn.com



 
 

Hasznos információk

VIETNÁM DIÓHÉJBAN

Az ország (részben a szocializmusnak köszönhetően) a legkevésbé vallásos az egész régióban. Apropó szocializmus: a kommunista jelképek a mai napig elterjedtek Vietnámban, így előre készítsük fel magunkat a vörös csillagokra és a sarló-kalapácsokra érkezés előtt. Az ország mindössze kis százaléka buddhista vagy keresztény, a lakosság nagyrészt vagy ateista vagy pedig a hagyományos vietnámi népi vallást követi. Így a tipikus buddhista karaktervonások, amiket Kambodzsában vagy Thaiföldön tapasztalhatunk kevésbé érvényesülnek. Az emberek nem olyan alázatosak vagy okvetlenül kedvesek, mint Délkelet-Ázsia más részein. Segítőkészek és rendesek – igen, de nem olyan barátságosak az idegenekkel és nem éreztetik azt, mint pl. Kambodzsában, hogy megtiszteljük őket a jelenlétünkkel. Ezt akár pozitívan is lehet értékelni, hiszen erős személyiségű, karakteres emberekkel találkozhatunk Vietnámban és egy más oldalát ismerhetjük meg a régiónak.

A thai ételekkel szemben itt az alapanyagok és a fűszerek kombinációja nem annyira intenzív, de mindenképpen nagyon egyedi. A vietnámi ételek sokkal könnyedebbek és a nagy melegben még talán jobban is esnek, mint egy nagy adag, nehéz pad thai vagy curry. Érdemes végig kóstolni a regionális specialitásokat, de vigyázzunk mert Dél-Vietnámban még mindig esznek kutyahúst – ne érjen kellemetlen meglepetés.

Mai napig erőteljes különbség van a történelmileg kommunista észak és a kapitalista dél között. Hanoi, az északon található főváros sokkal tradicionálisabb és bár a visszafogott szó egyik vietnámi várost sem jellemzi, de mindenképpen szolidabb és szerényebb, mint a déli nagy város Ho Chi Minh (vagy másnéven Saigon).

Ho Chi Minh egy igazi metropolisz óriási felhőkarcolókkal, széles autóutakkal, hömpölygő embertömeggel. Míg Saigon a gazdasági főváros és legnagyobb város, Hanoi a kulturális (és adminisztratív) fővárosa Vietnámnak.

VIETNÁM IDŐJÁRÁSA

Vietnám hosszúkás alakjának köszönhetően eltérő klímákkal találkozhatunk. Az ország legészakibb pontja több mint 1600 kilométerre található a legdélibbtől, (ez valamivel több mint Helsinki-Budapest légvonalban) így ha körbe akarjuk utazni az országot, számítsunk arra hogy más-más időjárással találkozunk az ország különböző pontjain. Mindent összevetve a legjobb időszak Vietnamot meglátogatni a március vagy az április. Ilyenkor az északi országrészben már kezd felmelegedni a levegő, a déli országrészt pedig még nem érte el a májustól kezdődő monszun évszak. téli hónapokban az északi országrészben akár 10 fok alá is le tud hűlni a levegő. A déli országrészben csak száraz és esős évszakról beszélünk – a viharos, csapadékos időjárás általában júniusban érkezik meg.

Pénznem –  Vietnámi Dong 

(VND) Még azoknak is akik megszokták a sok nullát is tud meglepetést okozni a dong. Amikor kint jártunk 2020-ban 1 forint 75 dong volt, 2022 nyarán 58 dongot adnak egy forintért. Ez azt jelenti, hogy ha egy főétel nagyjából 8-900 forint akkor azért 50-60 ezer vietnámi dongot kérnek el tőlünk az étteremben.

Bankkártyát inkább csak a nagyobb szállodákban, menőbb éttermekben és butikokban fogadnak el. ATM készülékek Hanoin és Ho Si Minh városon kívül alig vannak, legfeljebb a nagyobb városokban. A tuktuk vezetők jól tájékozottak abban, hogy hol találhatunk automatát. A Visa és a Mastercard a legelfogadottabb, Amex kártyát viszont nem érdemes vinni. Valójában a készpénz a nyerő. Ebben az alfejezetben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hotel széfet mindig hasznos igénybe venni, azaz csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal a hotelen kívüli programokra, amennyire kb. szükség lehet.

A pénzek szépek, műanyagok, modernek. Csúszósak, könnyű őket véletlnül kirántani a farmer zsebéből. És állandóan milliókat átszámolgatni eléggé macerás. Könnyen összekeverhetőek, figyelni kell.

Utazási információk, tervezett menetrend

Tervezett menetrend:

EK 112 Október 30.  Budapest - Dubai  15:10 - 23:20   kb. 5 óra
EK 392 Október 31.  Dubai - Saigon       03:40 - 12:40   kb. 7 óra 30 perc

EK 393 November 11.  Saigon - Dubai       23:55 - 04:25    kb. 7 óra 30 perc
EK 111 November 12. Dubai - Budapest    10:35 - 13:35    kb. 6 óra

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Az Emirates járatokon turista osztályon személyenként 1 db maximum 30 kg feladható poggyász valamint egy, maximum 8 kg-os kézipoggyász vihető fel a fedélzetre.

Emirates (Skywards) törzskártya használható, kérjük, amennyiben szeretné használni, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

 

Mit tartalmaz az ár?

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Vietnámba való belépéshez vízum szükséges, valamint az utazáshoz használt útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazás napjától számított 6 hónapig! Ezen útiokmányok beszerzése teljes mértékben az utas felelőssége, írásos megrendelés esetén a vízumügyéntézést irodánk költségtérítés fejében átvállalja. 

AZ ÁR TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel
  • 11 éjszakai szállást, helyi 4*és 5*-os szállodákban
  • a reggelit, a körutazás alatt 7 ebédet vagy vacsorát - program szerint
  • a helyszíni közlekedést Air-Con járművekkel (a járművek típusa a személyek számától függ).
  • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
  • 2 palack ásványvíz személyenként és naponta a buszon - csak a transzfer és a városnézés napjain
  • a magyar nyelvű idegenvezetést telepített képviselő által


AZ ÁR NEM TARTALMAZZA

  • a vízumot
    kb.19 000 Ft
  • a borravalókat
    kb. 100 USD / fő
  • az útlemondási biztosítást: 3 %
  • Balesetbiztosítást melyet irodánkban is megköthetnek, meglétét mindenképp javasoljuk

Ajánlat részletei

  • 2024.10.30 - 11.12.
  • 14 nap / 11 éj
  • 2 felnőtt
  • Standard szoba
  • Reggeli
  • Repülő

Listaár:
1.557.991 Ft/felnőtt
Akciós felnőtt ár:
899.901 Ft
Teljes összeg:
1.799.803 Ft
Megtakarítás:
-1.316.180 Ft

Hasonló ajánlatok