Unitravel Utazási Iroda

Egyiptom

new-icon

Egyiptom, hivatalosan Egyiptomi Arab Köztársaság transzkontinentális ország, területének nagyobbik része Észak-Afrikában, kisebb része Délnyugat-Ázsiában található. A két földrészt a Szuezi-csatorna választja el egymástól. Az országot nyugatról Líbia, délről Szudán, északról a Földközi-tenger, északkeletről a Gázai övezet és Izrael, keletről pedig a Vörös-tenger határolja. Fővárosa a középkor óta az arab és az iszlám világ központja, Kairó, mely több mint húszmillió lakosával a világ egyik legnagyobb agglomerációja. A Sínai-félsziget által Afrika egyetlen transzkontinentális országa, és jelentős hatalom az arab világban, a Közel-Keleten és Afrikában; 2022-ben a világ 12. legerősebb katonai hatalma. Több mint 100 milliós népességével a legnépesebb arab ország és a harmadik legnépesebb ország Afrikában. A népesség nagy része a Nílus partján és a Nílus-deltában él, ami az ország területének töredéke, és itt találhatók a termőföldek is. Az ország többi részét túlnyomórészt a gyéren lakott Szahara sivatag borítja.

Egyiptom területén már a történelem kezdetén, az i. e. 4. évezredben megszerveződtek különböző államalakulatok, amelyeket i. e. 2995 körül egyesítettek, létrehozva ezzel az egységes Egyiptomi Birodalmat. Az ókori Egyiptom mint kultúra mintegy négyezer éven át fennállt és hatást gyakorolt szinte az összes korabeli kultúrára; mint birodalom az i. e. 1. évezredig a világ vezető hatalma volt. 

Egyiptom ajánlatok
new-icon

Titanic Resort and Aquapark

Hurghada
Egyiptom

A Hurghada központjától (Down Town) mindössze 16 percre, a hurghadai nemzetközi repülőtértől pedig 10 percre található Titanic Resort Aqua Park egy bájos vörös-tengeri üdülőhely minden kényelmét kínálja, a laza elegancia és a megfizethetőség egyedülálló kombinációjával.

Sunrise Aqua Joy Resort

Hurghada
Egyiptom

Az üdülőhely Hurghada központjában található, 5 km-re (12 perc) a hurghadai nemzetközi repülőtértől. Fedezze fel a szórakozás és az öröm kincsét Hurghada központjában, ebben a családbarát üdülőhelyen, amely egy gyönyörű, türkizkék vizű tengerparton fekszik, egy lenyűgöző magánszigettel.

The Desert Rose Resort

Hurghada
Egyiptom

A Hurghada Sahl Hasheesh városrészében található szálláshely a látnivalók és az érdekes étkezési lehetőségek közelében helyezkedik el. Ez a kiváló minőségű, 5 csillagos ingatlan a vendégek számára masszázst, éttermet és pezsgőfürdőt biztosít a helyszínen.

Steigenberger Al Dau Beach

Hurghada
Egyiptom

A kifinomult luxus paradicsoma Hurghada központjában, a Vörös-tengeren, Egyiptomban. Béke és magánélet jellemzi ezt az exkluzív, 5 csillagos deluxe tengerparti szállodát, amely közvetlenül az azúrkék Vörös-tenger partján fekszik. 

Stella Makadi Beach Resort and Spa

Hurghada
Egyiptom

A Makadi-öbölben található, a Vörös-tenger egyik legszebb riviéráján. A Stella Makadi Beach Resort & Spa a meleg, egészséges klímájával és a korallzátonyok szépségeivel a napozni vágyók és a vízi sportok szerelmesei számára egyaránt kedvelt hely.

Seagull Hotel and Resort

Hurghada
Egyiptom

A szálláshely tárt karokkal várja Önt, ha szeretne egy igazán kellemes nyaraláson részt venni!