Last minute

First minute

Kiemelt ajánlataink

Egyesült Arab Emírségek
Dubai
2023.03.13 - 03.21 (Reggeli)
449 900 Ft-tól
Nagy Britannia
London
2023.03.15 - 03.20 (Reggeli)
249 900 Ft-tól
 
First minute nyaralások
Törökországban és Görögországban
 
Február 28-ig kedvezményesen!

 

 
2023. március 15.
Városlátogatás Londonban
 
Most ajándék hajókirándulással!

 

 
2023. március 15.
hosszú hétvége
Dubajban 
449 900 Ft / fő

 

Jordánia Körutazás 4* - Amman

Jordánia körutazás program:

1. nap: Elutazás Budapestről Wizzair/Ryanair járatával. Érkezés Ammánba, ezt követően elindulunk, hogy megnézzük Jerash-t, a gazdag múltú ókori várost. (Itt láthatjuk: a Fórumot,melyet jón oszlopsor szegélyez,tovább haladva Zeusz templomát, valamint a Déli Színházat,megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot.) Ezen a napon megtekintjük a híres Ajloun-kastélyt is. Programunk végén transzfer a szálláshelyre és vacsora.

2. nap: Kalandunk igazán csak most kezdődik el: városnézésre indulunk Ammánban (a város leg­régebbi részét nézzük meg, amit a Citadella ölel körül,ahonnan csodálatos kilátás nyílik.Láthatunk, még ókori bizánci romokat, valamint egy római színházat, amely még ma is kulturális események helyszíneként szolgál. Illetve kívülről megtekintjük az Abdullah király mecsetet). Ezután a filmek forgatási helyszíneként is ismert, csodálatos Wadi Rum sivatag következik, ahol kb. 2 órás Jeep-es programon veszünk részt, melyet egy gyönyörű naplementével zárunk majd. Szállás egy sivatagi luxus táborban, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat a páratlan látványú csillagos ég alatt.

3. nap: Reggeli a táborban. Ezután elindulunk Aqaba irányába. Ezen a napon megpihenünk, és lehetőségünk lesz eltölteni egy fantasztikus napot a Vörös tenger partján. Vacsora után a hotelban éjszakázunk.

4. nap: Aqabában reggelizünk, a hotelben. A nap csúcspontja kétségkívül a lélegzetellálító Petra (romváros), amely Jordánia és a világ egyik csodája is a 7 közül (1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Utunk  ekkor a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, és az egyik leg­régebbi kiépített út a világon.) A napot a Holt tengernél fejezzük be, és a felejthetetlen nap után a Holt tenger partján fekvő hotelben térünk nyugovóra.

5. nap: Reggeli után Madaba-ba indulunk (Itt található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről). Megállunk a Nebo hegynél, (A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, aki­nek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején) majd felfedezzük a történelmi keresztelőhelyet a Jordán folyó keleti partján. Ezt a helyszínt Jézus megkeresztelésének eredeti helyszíneként tartják számon. Visszatérünk Ammánba, ahol a hotelben megvacsorázunk és itt éjszakázunk.

6. nap: Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Ezen a napon még lehetőségünk van felfedezni Ammánt, és kora délutánig némi szabadidőt eltölteni. Nap folyamán transzfer a repülőtérre, majd visszatérés Budapestre, érkezés másnap hajnali 1 óra környékén.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Minimum létszám: 20 fő

Az ár tartalmazza:

 

  • repülőjegyet Budapest- Ammán útvonalon
  • repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat,
  • szállást 4*-os szállodában, és a sivatagi kirándulás során luxus sátortáborban
  • félpanziós ellátást a program szerint
  • helyi, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során
  • a leírásban szereplő programokat és a hozzájuk tartozó belépőjegyeket.

Várható szálláshelyek:

Amman: Sadeen Amman Hotel 4*  2 éj

Wadi Rum: Sharah camp  1 éj 

Aqaba:
Marina Plaza Tala Bay 4* 1 éj

Holt tenger: Dead Sea SPA 4*  1 éj

Az ár nem tartalmazza a személyes jellegű kiadásokat valamint az ebédet, illetve a programban nem szereplő étkezéseket.

Étkezési rend:

A csomag leírás szerinti félpanziós ellátást tartalmaz.

Utazási információ (menetrend, poggyász kapacitás):

Tervezett menetrend: 

W6 2373 Budapest-Ammán 05.20h - 09.45h

FR 5096 Ammán-Budapest 22.05h - 00.50h

Utazás: 

- Ryanair vagy Wizzair menetrend szerinti járatával, dátumtól függően

- Reptéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok légkondicionált busszal


Poggyász kapacitás: Wizzair vagy Ryanair szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely is tartozik! Az említett plusz szolgáltatás ára: 40.000,- forint / személy. 

Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

Tipp

Felejthetetlen élmények várják a körút során!

Jordánia Körutazás képgaléria

Indulások és árak

Indulás:
Nap/éj, közlekedés:
Ellátás:
Lista ár
(Ft-tól/Fő):
Aktuális ár
(Ft-tól/Fő):
Kalkuláció
és foglalás
2023.05.02.
6/5 BUD
Félpanzió
539.960.-
539.900.-
Betelt

Jordánia

1670594497_main.jpg

Jordánia a Közel-Keleten található ország, mely Szíriával, Szaúd-Arábiával, a Vörös-Tengerrel, Palesztinával, Izraellel és Irakkal határos. Történelmileg igen gazdag ország, az emberiség legkorábbi falvainak adott otthont, számos ősi civilizációs emlék ma is megtalálható itt. A civilizáció hajnala óta Jordánia földrajzi elhelyezkedése miatt fontos szerepet játszik a kereskedelem és a kommunikáció csatornájaként, összekötve keletet és nyugatot, északot és délt, mindmáig betöltve ezt a szerepet.

Jordánia éghajlatát meleg, száraz nyarak és enyhe, csapadékos telek jellemzik, az éves átlaghőmérséklet 12 oC és 25 oC között mozog.

Jordánia különböző földrajzi adottságokkal rendelkezik.

Itt található a Holt-tenger, amely a Föld legmélyebben fekvő pontjának számít - 408 méterrel a tengerszint alatt. Legmagasabb pontja ezzel szemben a Jebel Umm El Dami, amely 1854 méterrel a tengerszint felett fekszik. Nagyobb városai közé tartozik a főváros, Amman északnyugaton, Irbid és AL Zarqa pedig északon. Karak és Akaba délen.

Itt található Petra romvárosa, melyet a világ egyik csodájaként tartanak számon, valamint a lenyűgöző Wadi Rum sivatag, amely több film forgatási helyszínéül szolgált már.

Amman

1669893922_amman.jpg

Ammán Jordánia fővárosa. A világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa, Jordánia közigazgatási és kereskedelmi központja.

Az ellentétek lenyűgöző városa - a régi és az új egyedülálló keveréke, amely a sivatag és a termékeny Jordán-völgy közötti dombos területen fekszik. A város kereskedelmi központjában az ultramodern épületek, szállodák, éttermek, művészeti galériák és butikok kényelmesen megférnek a hagyományos kávézók és az apró kézműves műhelyek mellett. Ammán városrészei változatosak.

Itt tartózkodása során felfedezheti a meleg jordániai vendégszeretet.