Last minute

First minute

Kiemelt ajánlataink

Spanyolország
Barcelona
2023.10.12 - 10.17 (Félpanzió)
249 900 Ft-tól
Olaszország
Nápoly-Sorrento
2023.10.05 - 10.11 (Félpanzió)
299 950 Ft-tól
 
Októberi városlátogatások
Nápoly, Barcelona, Athén, Baku, Jordánia, Dubai és Madeira

Önnek melyik a kedvence?
Fedezze fel velünk mindet, kedvezményes áron!

 

 
A titokzatos Thaiföld Önre vár!
Városlátogatás és pihenés

most kedvezményes csomagajánlatban

 

Fedezze fel velünk Ázsia ezer arcát!
 
Kréta repülővel, Dimitra apartmanház
Új a kínálatunkban! 
 
Akár nagyobb társaságoknak is!

Jordánia Körutazás 4* - Amman

Jordánia körutazás program:

1.nap: Indulás Budapestről Wizzair/Ryanair járatával, érkezés az ammani reptérre 18:30-kor. Utasainkat üdvözlő táblával fogadja kinti képviselőnk, aki segítséget nyújt a vízumeljárásban és a poggyászkiadásban. Ezután kb 1 órás transzfer után megérkezünk az ammáni szállodába. Bejelentkezés után vacsora a szállodában.


2. nap: Reggeli után elindulunk, hogy megnézzük Jerash-t, a gazdag múltú ókori várost. (Itt láthatjuk: a Fórumot, melyet jón oszlopsor szegélyez, tovább haladva Zeusz templomát, valamint a Déli Színházat, megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot.) Ezen a napon megtekintjük a híres Ajloun-kastélyt is. Programunk végén transzfer a szálláshelyre és vacsora.


3. nap: Amman városnézés.

Kalandunk igazán csak most kezdődik el: városnézésre indulunk Ammánban (a város legrégebbi részét nézzük meg, amit a Citadella ölel körül, ahonnan csodálatos kilátás nyílik. Láthatunk, még ókori bizánci romokat, valamint egy római színházat, amely még ma is kulturális események helyszíneként szolgál. Illetve kívülről megtekintjük az Abdullah király mecsetet). Transzfer a Holt-tengeri szállodába. Délután szabadidő után vacsora a szállodában.


4. nap: Reggeli után elindulunk körutazásunk csúcspontjára a lélegzetelállító Petrába (romváros), amely a világ egyik csodája a 7 közül (1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Utunk ekkor a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, és az egyik legrégebbi kiépített út a világon.)

A kirándulás után transzfer egy kempingbe a festői Wadi Rum sivatagban. Elfogyasztjuk vacsoránkat a páratlan látványú csillagos ég alatt. Éjszaka a kempingben.


5. nap: Reggelizés a kempingben, majd ezután indulunk a Wadi Rum sivatagba, ahol a gyönyörű napfelkeltében egy 2 órás dzsiptúrán veszünk részt. Transzfer a Lawrence of Arabia mögötti Höldvölgybe, ahol lehetőségünk lesz terepjárókkal felfedezni a terület lenyűgöző látnivalóit, majd ezután egy csésze beduini teával frissítjük fel magunkat. A dzsiptúra után irány Akaba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat. Ezen a napon megpihenünk, és lehetőségünk lesz eltölteni egy fantasztikus napot a Vörös-tenger partján. Vacsora után a hotelben éjszakázunk.


6. nap: Reggeli a szállodában. A nap további részében szabadprogram. Nap végén vacsora szintén a szállodában.


7. nap:  Reggeli az akabai szállodában, ezután Madaba városába indulunk (itt található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről). Megállunk a Nebo hegynél, (A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején) majd felfedezzük a történelmi Keresztelőhelyet a Jordán folyó keleti partján. Ezt a helyszínt Jézus megkeresztelésének eredeti helyszíneként tartják számon. Visszatérünk Ammánba, ahol a hotelben megvacsorázunk és itt éjszakázunk.


8. nap: Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Ezen a napon még lehetőségünk van felfedezni Ammánt, és kora délutánig némi szabadidőt eltölteni. Ez az idő remek alkalmat nyújt különböző szuvenírek és híres jordániai édességek vásárlására. Nap folyamán transzfer a repülőtérre, majd visszatérés Budapestre.

 

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Minimum létszám: 20 fő

Az ár tartalmazza:

 

  • repülőjegyet Budapest- Ammán útvonalon
  • repülőtéri illetékeket és egyéb díjakat,
  • szállást 4*-os szállodában, és a sivatagi kirándulás során luxus sátortáborban
  • félpanziós ellátást a program szerint
  • helyi, magyar nyelvű idegenvezetést a programok során
  • a leírásban szereplő programokat és a hozzájuk tartozó belépőjegyeket.

Várható szálláshelyek:

Amman: Sadeen Amman Hotel 4*  2 éj

Wadi Rum: Sharah camp  1 éj 

Aqaba:
Marina Plaza Tala Bay 4* 1 éj

Holt tenger: Dead Sea SPA 4*  1 éj

Az ár nem tartalmazza a személyes jellegű kiadásokat valamint az ebédet, illetve a programban nem szereplő étkezéseket.

Étkezési rend:

A csomag leírás szerinti félpanziós ellátást tartalmaz.

Utazási információ (menetrend, poggyász kapacitás):

Tervezett menetrend: 

Budapest-Ammán 14.45h - 19.05h

Ammán-Budapest 19.40h - 22.25h

Utazás: 

- Ryanair vagy Wizzair menetrend szerinti járatával, dátumtól függően

- Reptéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok légkondicionált busszal


Poggyász kapacitás: Wizzair vagy Ryanair szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely foglalás is tartozik!

Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

Kérjük, már a foglaláskor ellenőrizzék útlevelük érvényességét!

Tisztelt Utasaink / Tisztelt Partnereink!

Utazási Irodánk a check-in folyamatot az utasok helyett biztonsági és kényelmi okokból elvégzi. Csoportok esetében ennek megkezdésére a repülőgép menetrend szerinti indulásának idejét 24 órával megelőzően van lehetőségünk. FIX ülőhelyek többletszolgáltatás foglalása mellett is a csoport egészének becsekkolása egyidőben történik. Visszaúti beszállókártyák jellemzően a program utolsó napján kerülnek kiosztásra az idegenvezetők/csoportkísérők által.

*Gondoljunk a környezetünkre! Legtöbb légitársaság elfogadja a beszállókártyákat pdf formátumban, akár e-mailből bemutatva, ehhez viszont internetkapcsolat lehet szükséges, vagy előzetes letöltés!*

Tipp

Felejthetetlen élmények várják a körút során!

Jordánia Körutazás képgaléria

Indulások és árak

Indulás:
Nap/éj, közlekedés:
Ellátás:
Lista ár
(Ft-tól/Fő):
Aktuális ár
(Ft-tól/Fő):
Kalkuláció
és foglalás
2023.10.20.
8/7 BUD
Félpanzió
758.748.-
674.900.-
Árkalkuláció

Jordánia

1670594497_main.jpg

Jordánia a Közel-Keleten található ország, mely Szíriával, Szaúd-Arábiával, a Vörös-Tengerrel, Palesztinával, Izraellel és Irakkal határos. Történelmileg igen gazdag ország, az emberiség legkorábbi falvainak adott otthont, számos ősi civilizációs emlék ma is megtalálható itt. A civilizáció hajnala óta Jordánia földrajzi elhelyezkedése miatt fontos szerepet játszik a kereskedelem és a kommunikáció csatornájaként, összekötve keletet és nyugatot, északot és délt, mindmáig betöltve ezt a szerepet.

Jordánia éghajlatát meleg, száraz nyarak és enyhe, csapadékos telek jellemzik, az éves átlaghőmérséklet 12 oC és 25 oC között mozog.

Jordánia különböző földrajzi adottságokkal rendelkezik.

Itt található a Holt-tenger, amely a Föld legmélyebben fekvő pontjának számít - 408 méterrel a tengerszint alatt. Legmagasabb pontja ezzel szemben a Jebel Umm El Dami, amely 1854 méterrel a tengerszint felett fekszik. Nagyobb városai közé tartozik a főváros, Amman északnyugaton, Irbid és AL Zarqa pedig északon. Karak és Akaba délen.

Itt található Petra romvárosa, melyet a világ egyik csodájaként tartanak számon, valamint a lenyűgöző Wadi Rum sivatag, amely több film forgatási helyszínéül szolgált már.

Amman

1669893922_amman.jpg

Ammán Jordánia fővárosa. A világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa, Jordánia közigazgatási és kereskedelmi központja.

Az ellentétek lenyűgöző városa - a régi és az új egyedülálló keveréke, amely a sivatag és a termékeny Jordán-völgy közötti dombos területen fekszik. A város kereskedelmi központjában az ultramodern épületek, szállodák, éttermek, művészeti galériák és butikok kényelmesen megférnek a hagyományos kávézók és az apró kézműves műhelyek mellett. Ammán városrészei változatosak.

Itt tartózkodása során felfedezheti a meleg jordániai vendégszeretet.