Unitravel Utazási Iroda

 • Olaszország - Szicília - Taormina
 • Olaszország - Szicília - Noto
 • Olaszország - Szicília - Szirakúza
 • Olaszország - Szicília - Letojani

2024 Szicília városlátogatás 3*

new-icon

Európa, Olaszország, Szicília

Ajánlat részletei

 • 2024.10.23 - 30.
 • 8 nap / 7 éj
 • 2 felnőtt
 • Standard szoba
 • Félpanzió
 • Repülő

Listaár:
582.950 Ft/felnőtt
Akciós felnőtt ár:
495.950 Ft
Teljes összeg:
991.900 Ft
Megtakarítás:
-174.000 Ft

Dátumok | Árak | Foglalás

Tipp

Fedezze fel Szicília kincseit Taorminától egészen Ragusáig! A sziget egyik legszebb részét járhatja be az út során!

Szicília kincsei:Taorminától-Ragusáig

1.nap: Érkezés és transzfer a szállodába.

2.nap: Reggeli után indulás az Etna vulkánhoz, Európa legnagyobb még aktív vulkánjához. Busszal érkezünk fel 1900 méter magason fekvő Rifugio Sapienzába. Belépőjegy felvonó használata esetén Kb. 50 euró/fő (ez esetben 2600 m magasra lehet feljutni), felvonó és Jeep igénybevétele esetén Kb.80 euró/fő (ez esetben 2750 méter magasra lehet feljutni).Innen sétát teszünk, hogy megcsodáljuk a Crateri Silvestri-t , ahol az 1892-es kitörés történt, szinte szürreális holdbéli táj lenyomatát hagyva maga után. A kirándulás végén Taormina és az Isola Bella kilátója felé indulunk el. A bájos falu, Taormina híres a görög színházáról és még ma is helyszíne a fontos kulturális eseményeknek, különbféle show-knak és koncerteknek. A helyiség központjának teraszáról lenyűgöző kilátás nyílik az Isola Bella öbölre, a partra és az Etna vulkánra is. A program végén visszatérés a szállodába időben a vacsorához.

3.nap: Reggeli után indulás Szirakúzába, amely az ókori Görögország egyik legfontosabb városa volt. Láthatjuk az ősi pompáját a régészeti parkban, ahol megcsodálhatjuk a Dionüsziosz fülét, egy ókori politikai börtönt. Végül a híres görög színház, ahol a mai napig is klasszikus színdarabokat mutatnak be, köszönhetően a kiváló akusztikának és a háttérben lévő csodálatos természeti tájnak. Gyalog megyünk tovább Ortigia szigetre, a város híres történelmi központjába, ahol megcsodálhatjuk az Apolló templomot, az Arethusa szökőkutat, a katedrálist és a várat.

Továbbutazunk Noto-ba, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított barokk városába. Az 1692-ben egy földrengés következtében teljesen elpusztult várost a kor híres építészei építették újjá, így nyerte el jelenlegi pompás külsejét.

Késő délután visszaindulás a szállodába.

4.nap: Reggeli a szállodában. Ezen a napon ellátogatunk egy híres szabadtéri filmszínhelyre, ahol a Keresztapát forgatták, Savoca és Forza D'Agrò városokba. Savoca egy ősi falu, Olaszország legszebb falvai közé tartozik, gyalogosan meglátogatjuk a történelmi központját, ahol található az Anyatemplom és a híres Bar Vitelli, ahol a film néhány jelenetét forgatták. Aki szeretné, itt megkóstolhatja az egyik szicíliai finomságot: a Granitát. Továbbutazás Forza D'Agrò-ba a középkori faluba, ahol régi házakat és szűk sikátorokat láthatunk és egy szabadtéri múzeumot is megtekintünk. Majd visszaindulás a szállodába.

5.nap: Reggeli után ma folytatjuk a kalandjainkat, hogy meglátogassunk még két várost, amelyek szintén az UNESCO Világörökség részét képezik: Ragusa-t és Modica-t. Itt megcsodálhatják a barokk művészet robbanásszerű fejlődését. Ragusa az 1692-es földrengésben szintén teljesen a földdel vált egyenlővé, de a kor legjobb építészei teljesen újjáépítették, így templomai és palotái a mai barokk megjelenésben láthatóak. Továbbutazunk Modicába, a barokk építészet ékkövébe, amely még mindig őrzi dicsőséges középkori múltjának néhány aspektusát. Híres az itt gyártott és a világ minden tájára exportált csokoládé, sok a cukrászda, amelyek lehetőséget adnak a kóstolásra.

6.-7.nap: Szabadnap. Lehetőség a sziget egyéni felfedezésre vagy további fakultatív programokon való részvételre.

8.nap: Reggeli után kijelentkezés a hotelből. Ezt követően Catania felfedezésére indulunk. A helyi nevezetességek megtekintése és megismerése után szabadidő lehetőségünk során kiélvezhetjük az utolsó pillanatokat az útunkból még mielőtt hazaindulnánk Budapestre, Catania repteréről.

*Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy előre nem látható események miatt a prospektusunkban meghirdetett programok időpontja illetve sorrendje módosulhat az idegenvezető legjobb belátása szerint. 

Minimum létszám: 20 fő

Utazási információ (menetrend, poggyász kapacitás):

Utazás:

- Wizzair vagy Ryanair menetrend szerinti járatával

- Repülőtéri transzferek, valamint fakultatív buszos programok Poggyász kapacitás: Wizzair vagy Ryanair szabályzata szerint. 2 éves kor felett, személyenként 1 db kézipoggyászt, illetve 1 db 10 kg-os feladott poggyászt biztosítunk. Amennyiben szeretne 20kg-os feladott poggyászt a 10 kg-os helyett, kérjük jelölje PLUS opciónkat a foglaláson, melyhez most fix ülőhely foglalás is tartozik!

Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
- kabát v. takaról
- mobiltelefon
- olvasnivaló az útra
- 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kisméretű bölcső
- testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó

Az ár előzetes ülőhely foglalást NEM tartalmaz! Amennyiben biztosan egymás mellett szeretnének ülni a repülőn, úgy lehetőség van felár ellenében ülőhely foglalásra oda és visszaútban is. Az aktuális járatra érvényes felár pontos összegéről információt kollégáink tudnak adni.

Tisztelt Utasaink / Tisztelt Partnereink!

Utazási Irodánk a check-in folyamatot az utasok helyett biztonsági és kényelmi okokból elvégzi. Csoportok esetében ennek megkezdésére a repülőgép menetrend szerinti indulásának idejét 24 órával megelőzően van lehetőségünk. FIX ülőhelyek többletszolgáltatás foglalása mellett is a csoport egészének becsekkolása egyidőben történik. Visszaúti beszállókártyák jellemzően a program utolsó napján kerülnek kiosztásra az idegenvezetők/csoportkísérők által.

*Gondoljunk a környezetünkre! Legtöbb légitársaság elfogadja a beszállókártyákat pdf formátumban, akár e-mailből bemutatva, ehhez viszont internetkapcsolat lehet szükséges, vagy előzetes letöltés!*

Az ár tartalmazza:

 • A repülőjegyet a Budapest-Catania-Budapest útvonalon
 • Szállást 3*-os szállodában(L'hotel è Palazzo Durante di Letojanni vagy hasonló), félpanziós elláttással
 • A leírásban szereplő programokat
 • Transzfert

Külön fizethető:

 • Idegenforgalmi adó a szállodában.
 • Belépőjegyek a múzeumokba és az archeológiai területekre (Kb. 30-40 euró/fő)
 • Etna belépőjegy (kb. 50-80 euró/fő) 
 • Régészeti Park belépőjegy (kb 13Euró/fő)
 • Dóm belépőjegy (Kb. 3 Euró/fő)
 • Taormina színház belépőjegy 13 Euró/fő
 • (Idegenvezető és sofőrök részére opcionális borravaló a helyi szokások szerint ajánlott!)
 • Leírásban nem szereplő programok és étkezések

Olaszország

Olaszország régóta a magyar utazók egyik kedvelt úti célja. Közelsége miatt rövid idő alatt, kényelmesen megközelíthető. Kedvező éghajlata, klímája, rengeteg látnivalója, gyönyörű homokos tengerpartjai miatt évről-évre rengeteg turista keresi fel. Olaszország természeti adottságai változatosak, északon az Alpok, nyugaton a Tirrén tenger, délen a Földközi és a Jón tenger, keletről az Adriai tenger határolja. A hegyek között gyönyörű, kristálytiszta vizű tavakat találunk, a környező tengereken pedig számos kisebb-nagyobb sziget vár felfedezésre. Gyönyörű, történelmi emlékek ezreit felsorakoztató városai minden évszakban várják a turistákat.

Szicília

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, történelme a régi idõkre nyúlik vissza. Megcsodálhatjuk a görög, római, arab és normann kultúrák nyomait egyaránt. Páratlanul szép tájak, homokos és sziklás tengerpartok, csodás műemlékek és rengeteg napsütés – ez mind SZICÍLIA!

Ajánlat részletei

 • 2024.10.23 - 30.
 • 8 nap / 7 éj
 • 2 felnőtt
 • Standard szoba
 • Félpanzió
 • Repülő

Listaár:
582.950 Ft/felnőtt
Akciós felnőtt ár:
495.950 Ft
Teljes összeg:
991.900 Ft
Megtakarítás:
-174.000 Ft

Hasonló ajánlatok