Unitravel Utazási Iroda

Törökországi családi nyaralás: életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak

new-icon

Törökországi családi nyaralás: életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak

Törökország türkiz színben pompázó partjai, keleti hangulata és remek szállodái miatt kedvelt úti cél. Rengeteg szórakozási, sportolási lehetőség várja a nyaralókat, de azok sem fognak csalódni, akik a kulturális kikapcsolódásokat kedvelik. Jobbnál jobb szállodákban pihenhetik ki az év fáradalmait az utazók, ez különösen vonzó célponttá teszi a régiót. Törökország a családi nyaralás tökéletes helyszíne. Mutatjuk miért!

Törökország egy igazi olvasztótégely, ahol megannyi kulturális hatás olvad össze és hoz létre valami igazán unikálisat. Lenyűgöző a történelme, a tankönyvekből ismert történelmi alakokat és helyeket legendák övezik, amitől még inkább titokzatos és varázslatos lesz ez az ország. A régmúlt és a hagyományok előtt tisztelgés egyedi módon elegyedik a modern mindennapokkal. Nemcsak a kulturális kalandozás miatt kiváló úti cél, a látvány sem utolsó: a tenger a türkiz ezernyi árnyalatában pompázik, a szárazföldön mandulaligetek, narancsültetvények sorakoznak, a tájat pedig az égig nyúló hegyek, magaslatok teszik még változatosabbá. Nézzük dióhéjban, mit érdemes tudni a családos utazóknak az országról!

Miért jó választás Törökország a családi nyaralás helyszínének?

Amikor az ember gyerekkel utazik, akkor egészen más szempontokat vesz figyelembe, mint akkor, ha felnőtt útitársakkal szeretné felfedezni az országot. A kicsikkel utazni valamivel komplikáltabb, több előkészületet igényel a nyaralás, sokat segíthet azonban, ha az úti cél gyerekbarát, a szállás családbarát és vannak olyan programlehetőségek a környéken, amelyek még a legkisebbek számára is élvezhetők.

Törökország a családi nyaralás legjobb helyszíne lehet. Vegyük sorra miért!

Repülővel jól megközelíthető

A családi nyaralás egyik kritikus pontja jellemzően az utazás. A hosszú órákon át tartó autós utazás embertpróbáló lehet, hiszen még egy felnőttnek is nehéz 8-10 órát az autóban ülni, pláne egy gyereknek, akinek a lételeme a mozgás, akit foglalkoztatni kell az utazás szinte minden percében. Sokkal kényelmesebb, ha néhány óra alatt el tudunk jutni a kiszemelt célpontig, ami pedig repülővel lehetséges. Törökországba a repülőút mindössze 2 órás, ez pontosan annyi idő, ameddig a repülés élménye leköti a gyerkőcöt, így mielőtt átlépnénk a kritikus időszakba már meg is érkeztünk.

Gyerekbarát programok

A családi nyaralás kiválasztása során nem utolsó szempont, hogy milyen gyerekbarát programok közül lehet választani. Szerencsére Törökország ebben a tekintetben is kiváló választás. A szállodák többsége felkészült a gyerekek fogadására különféle programokkal, animátorokkal, erről még a későbbiekben írunk, de mi magunk is szervezhetünk felfedezőtúrákat a gyerekeknek. Részt vehetünk hajókiránduláson, felkereshetjük a méltán híres bazárokat, megcsodálhatjuk a Manavgat vízesést, de biztosak lehetünk abban, hogy a Pamukkale megtekintése is életre szóló élmény lesz, ez ugyanis ország egyik legkülönlegesebb természeti képződménye.

Remek tengerpart

Törökországban a tenger egyszerűen lenyűgöző. Varázslatos színekben pompázik, kellemes hőmérsékletű és gyerekek számára is biztonságos. A homokos part lassan mélyül, ami szerencsés, ha kicsik is vannak a családban. Vannak egészen csendes, eldugott öblöcskék és központi strandok is, ezek jellemzően jól kiépítettek.

Családbarát szállások

A szállás minősége alapvetően határozhatja meg, hogy hogyan sikerül a nyaralás. A török tengerparton jobbnál jobb all-inclusive ellátást kínáló szállodák sorakoznak, amelyek teljes mértékben felkészültek a gyerekek fogadására. Nézzük, milyen előnyei vannak az ilyen családbarát szállodáknak!

A családbarát szálloda előnyei

Egy családbarát szálláson kényelmesebb és komfortosabb a nyaralás, az ilyen helyeken ugyanis minden feltétel adott, hogy biztonságos környezetben lazíthassanak a kicsik és a nagyok egyaránt. Ezek a családbarát szálloda előnyei:

Van medence, játszótér

A legtöbb szállodához Törökországban tartozik játszótér, medence, vízicsúszda, sőt, sok esetben egy kisebb aquapark is rendelkezésre áll. Itt a gyerkőcök önfeledten lubickolhatnak, miközben a szülők a nyugágyakon pihenhetnek.

Bérelhető családi szoba

A családi szoba nagyobb alapterületű és gyakran több helyiségből áll. Ez azért előnyös, mert így sokkal több a hely, praktikusabban használható ki a tér. A szállodai szolgáltatások között szinte minden esetben megtaláljuk a gyerekágy és egyéb kiegészítők bekészítésének lehetőségét is.

Vannak gyerek programok, sportszolgáltatások

A szállodák a programok összeállításakor természetesen a gyerekekre is gondolnak, naponta több gyerekprogrammal is készülnek, amiket animátorok vezetnek. A hotelek általában különféle sportolási lehetőségeket, sporteszközöket is biztosítanak. A családbarát szállodákban gyermekmegőrző is üzemel, ahol a szülők bátran, biztonságban otthagyhatják néhány órára a gyerekeket.

Gyerekbarát étterem

Az étkezés a gyerekek szempontjából kritikus kérdés. Alapvetően a török konyha elég fűszeres, így nem biztos, hogy az autentikus ételek első ízlelésre elnyerik a gyerekek tetszését. A gyerekbarát helyeken azonban a kicsik is találhatnak az ínyükre való falatokat, temérdek zöldséget, gyümölcsöt kóstolhatnak és fokozatosan ismerkedhetnek meg egy másik kultúra gasztronómiájával. Az all-inclusive szállodák előnye továbbá, hogy a családi nyaralás költségeit sokkal könnyebb megtervezni, hiszen az ár magába foglal minden étkezést és italfogyasztást.

Törökországi családi nyaralás az UniTravel szervezésében

Utazási irodánk Törökország több helyszínére is szervez nyaralásokat. Az alábbi helyeket fedezheted fel velünk: Kemer, Antalya, Belek, Side, Alanya. Nézz szét a weboldalon és tervezd meg a következő családi nyaralásodat!

Cikkek szűrése

Legújabb cikkek

 • Mauritius nyaralás: feltöltődés a Paradicsomban
  2024.03.28.
  Elolvasom ››
 • Szeptemberi nyaralás: ki mondta, hogy csak nyáron lehet utazni?
  2024.03.25.
  Elolvasom ››
 • Thaiföld utazás: kalandozás egy ezerarcú országban
  2024.03.15.
  Elolvasom ››
 • Miért érdemes a tavaszi szünetben utazni?
  2024.03.13.
  Elolvasom ››
 • Nyaralás 2024: ezek az utazási trendek határozzák meg a turizmust a jövő évben
  2024.03.12.
  Elolvasom ››

Legkedveltebb cikkek

 • Nyaralás 2024: ezek az utazási trendek határozzák meg a turizmust a jövő évben
  2024.03.12.
  Elolvasom ››
 • Miért érdemes a tavaszi szünetben utazni?
  2024.03.13.
  Elolvasom ››
 • Thaiföld utazás: kalandozás egy ezerarcú országban
  2024.03.15.
  Elolvasom ››
 • Szeptemberi nyaralás: ki mondta, hogy csak nyáron lehet utazni?
  2024.03.25.
  Elolvasom ››
 • Mauritius nyaralás: feltöltődés a Paradicsomban
  2024.03.28.
  Elolvasom ››