Beutazás Thaiföldre

Beutazás Thaiföldre, a Covid19 koronavírus kapcsán hozott intézkedések

 

A thai miniszterelnök, Prayut Chan-o-cha tábornok aláírta a karantén mentes újranyitásról szóló beutazási irányelveket, amelyeket 2021. október 21-én a Thai Királyi Kormányzati Közlönyben tettek közzé, két másik bejelentéssel együtt, amelyek 17 thaiföldi célállomáson a COVID-19 lazított ellenőrzéséről szólnak.

 

Test & GO: Karanténmentes beutazási követelmények 2021. november 1-jétől.

Repülővel történő utazás az engedélyezett országokból. Thaiföld jelenleg a következő országokból érkezők számára engedélyezte a karanténmentes beutazást: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Bhután, Brunei Darussalam, Bulgária, Kambodzsa, Kanada, Chile, Kína, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Izrael, Olaszország, Japán, Lettország, Litvánia, Malajzia, Málta, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Katar, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szlovénia, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, USA és Hongkong.

Thaiföldre történő beutazást megelőző 21 napot az engedélyezett országok valamelyikében kell tölteni!

A jelenlegi szabályok szerint a beutazáshoz vízum nem szükséges.

 

A Phuketre való beutazáshoz szükséges:

legutolsó frissítés: 2022.11.10.

Szükséges dokumentumok:

-          a hazautazástól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél

-          oltási igazolás (EU-s COVID igazolás háziorvostól vagy az EESZT-ből letöltve). Csak a teljes körű oltással rendelkezők léphetnek  be Thaiföldre.

          Jelenleg a 12 év alattiak számára nem előírás az oltás megléte.

-          utasbiztosítás, mely kiterjed a COVID-19 megbetegedésre (az Emirates repülőjegy ezt a szolgáltatást tartalmazza)

-          visszaigazolt szállásfoglalás

-          az utazás megkezdése előtt max. 72 h-val elvégzett NEGATÍV eredményű PCR teszt (angol nyelven) 

 

Teendő:

-          érkezéskor a phuketi repülőtéren szükséges PCR teszt időpontjának lefoglalása és kifizetése előre, még itthon,
            elutazás előtt.
Díja 25 000 Ft/fő, mely összeg a foglalás 2. részletével egyidejűleg irodánknak fizetendő. A regisztrációt
            irodánk elvégzi és kifizeti a teszt díját
, ehhez szükséges, hogy egy előre egyeztetett időpontban az utazó telefonon irodánk
            rendelkezésére álljon (a regisztráció e-mailben történő megerősítése miatt).

-          A regisztráció legkorábban az utazást megelőző 30. naptól lehetséges. A regisztrációhoz szükséges adatokat a foglaláshoz csatolt dokumentumban kérjük megadni! A regisztrációt az utazás megkezdése előtt legalább 7 nappal szükséges elvégezni!

-          regisztráció (Thailand Pass) elkészítése a https://tp.consular.go.th/en/registration oldalon és a szükséges dokumentumok feltöltése (COVID igazolás, útlevél

          utolsó oldalának feltöltése, szállás és biztosítás feltöltése)

 

A thai Turisztikai hivatal információi alapján a fenti feltételek 2022 januárig tovább enyhülhetnek. A fenti adminisztrációs feladatokat javasoljuk legalább 2-4 héttel indulás előtt elvégezni.

 

Érkezés Thaiföldre

A thaiföldi nemzetközi repülőtérre való megérkezéskor az utazóknak alá kell vetniük magukat az előírt RT-PCR COVID-19 vizsgálatnak. A jóváhagyott repülőtéri transzferrel közvetlenül a lefoglalt szálláshelyre kell utazniuk.

Az utazóknak le kell tölteniük és telepíteniük kell a meghatározott alkalmazást (MorChana), és a szálláson belül kell megvárniuk a teszteredményt, amelynek még aznap meg kell érkeznie (hivatalosan a mintavételt követő 6 h-n belül érkezik meg a regisztrációnál megadott e-mail címre az eredmény).

Ha a COVID-19 teszt negatív, az utazók Thaiföldön belül bárhová utazhatnak.

Minden utazó kap érkezéskor egy ATK-t (antigén gyorszeszt szett), amelyet a szállásfoglaláskor előre kifizetett. Bármely utasnak, aki COVID-19 tüneteket tapasztal, azonnal el kell végeztetnie a tesztet a kapott ATK segítségével. Ha az utazónak nincsenek tünetei, a 6-7. napon a COVID-19 önellenőrzéshez a mellékelt ATK-t kell használnia, és az eredményt meg kell mutatnia a szálloda vagy a szálláshely személyzetének, valamint az eredményt fel kell jegyeznie a MorChana alkalmazásban.

A beutazási szabályok, információk folyamatosan változhatnak, kérjük, hogy a lenti linkeken tájékozódjanak az aktuális beutazási feltételekről.

 

A magyar Konzuli szolgálat linkje: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?thaifold

Budapesti Thai Nagykövetség elérhetősége:  https://budapest.thaiembassy.org/th/index

Thai Turisztikai Hivatal elérhetősége: https://www.tourismthailand.org/home